Estetska medicina (Anti aging)

Lepota i očuvanje mladosti postali su dostupni bez korišćenja invazivnih procedura. Uz stručnu pomoć moguće je osvežiti lice, rešiti se problema sa kožom, ukloniti bore i dobiti na volumenu usana i lica. Intervencije traju relativno kratko, bezbolne su i, što je vrlo bitno, odmah se vraćate normalnom životu. 

Mezoterapija je procedura za podmlađivanje lica i tela kao i za rešavanje mnogih problema na koži. To je nehirurška metoda kojom se u središnji sloj kože (mesoderm) ubrizgavaju vitamini, minerali, hijaluronska kiselina i antioksidanti.  Može se izvoditi na licu i telu, sa ciljem postizanja hidratacije i nege, sprečavanja pojave bora, umanjenja već postojećih bora, zatezanja kože lica, vrata i dekoltea, uklanjanja znakova umora. Tretman traje oko 30-45 minuta, bezbolan je i nakon njega se  možete vratiti uobičajenim aktivnostima bez bilo kakvog perioda oporavka. Neželjenih efekata nema. Za najoptimalnije rezultate, savetujemo seriju od 3 tretmana u periodu od mesec dana.  

Ubrizgavanjem hijaluronskih filera  umanjuju se  znaci  starenja, bore nestaju, koriguju  se nepravilnosti i vraća mladost i jedrina licu.  Hijaluronski fileri su gelovi glatke konzistencije koji se sastoje od prirodne hijaluronske kiseline, koja je sastavni deo kože, daje joj volumen, vezuje vodu i hidrira je. Njenim aplikovanjem na potpuno prirodan način se nadoknađuje hijaluronska kiselina koja se normalno gubi sa starenjem. Koži se vraća volumen, a bore postaju nevidljive ili redukovane. Hijaluronski fileri primenjuju se sa ciljem redukovanja bora i finih linija na licu, vraćanja volumena jagodicama i obrazima, uvećanja i korigovanja usana, isticanja jaw line , brade i  konturisanja lica.

Nakon aplikovanja lokalne anestezije, dermalni fileri se injektuju u kožu bezbolno i komforno po pacijenta. Najbolje kod ove procedure je to što se efekat vidi odmah, a period opravka je kratak, veoma brzo se možete vratiti svojim uobičajnim aktivnostima. U zavisnosti od regije koja se tretira, dobija se podmlađen, zdrav izgled lica, a bore su izbrisane na potpuno prirodan način. Ukoliko se tretiraju usne, one postaju iskonturisane, jedre, sočne i voluminozne.

Hijaluronski fileri se mogu kombinovati i sa ostalim anti aging procedurama što doprinosi njihovom dužem trajanju i  ispoljavanju maksimalnog potencijala. 

Vrlo je bitno koristiti kvalitetne i na našem tržištu registrovane hijaluronske filere. Upotreba neproverenih preparata niskih cena obično vodi neuspehu terapije i mogućim komplikacijama. 

PRP-podmlađivanje lica sopstvenom plazmom (PRP tretman, vampirski tretman)

PRP tretman je najadekvatnija stimulacija kože prirodnim putem, zahvaljujući mnogobrojnim faktorima rasta koje dobijena plazma sadrži. Sopstveni koncentrovani  faktori rasta stimulišu obnavljanje volumena istanjene kože, remodeliranje kolagena i stvaranje novih krvnih sudova u koži.

Procedura se izvodi se tako što se prilikom dolaska pacijentu izvadi njegova sopstvena krv. Tako dobijena krv se stavlja u poseban aparat i centrifugiranjem se u potpunosti odvoje crvena krvna zrnca od plazme. Posebno namenjeni kitovi za ovu proceduru koji se dodaju sadrže gel sa aktivnom supstancom koja aktivira trombocite da otpuštaju  faktore rasta. Nakon toga, dobijena plazma se aplikuje u kožu na tretiranoj površini tehnikom mezoterapije. Aplikovani trombociti otpuštaju  faktore rasta tokom 7 do 10 dana od uradjenog tretmana. Prvi rezultati PRP tretmana mogu se očekivati nakon mesec dana od obavljenog tretmana. Na potpuno prirodan način stimuliše se oporavak kože, uklanjaju manje bore, zateže lice i nestaju pigmentacije i ožiljci.