HOLIVUD SMILE

ANTI AGE STOMATOLOGIJA

Beli i lepi zubi glavni su adut mladalačkog izgleda. Širok osmeh ili    “Hollywood Smile” daje samopouzdanje i pleni zdravljem, snagom i lepotom. Nažalost, i zubi stare, prebojavaju se i oštećuju. Vratimo im belinu i sjaj, učinimo osmeh mladim i zavodljivim! Na raspolaganju sam Vam najsavremenije metode laserskog beljenja zuba i  izrada keramičkih vinira, koje će na minimalno invazivan način izbeleti Vaše zube, dajući Vašem licu poseban sjaj i to samo u toku jedne posete stomatologu.

Nudimo Vam i potpuno bezbolno podmlađivanje usana i korekciju bora oko njih najsavremenijim biološkim materijalima-hijaluronskim filerima, za samo 10-15 minuta!

A za najodvažnije, zubni nakit! Neka Vaš osmeh bude poseban i prepoznatljiv! Detaljnije…..

ANTI AGE ili kozmetička stomatologija grana je stomatologije koja se užurbano i sa razlogom razvja  poslednjih godina. Rezultat je težnje da na zdrav i svima dostupan način održimo zdravlje, mladost i lepotu naših zuba. Jer, šta više razoružava od lepog osmeha? On je izvor samopouzdanja, ključ uspeha u komunikaciji sa ljudima, Vaša mala pobeda nad vremenom. “Hollywood Smile” nije ideal, on je potreba i dostupan je i Vama! Učinite to za sebe!

Beljenje zuba podrazumeva upotrebu odgovarajućih hemijskih sredstava čijom aplikacijom se odstranjuju diskoloracije (prebojenosti) različitog porekla, bez oštećenja strukture zubnog tkiva. Zubi se prebojavaju (žute) sa vremenom, na njima se nakupljaju pigmenti hrane, kofeina i nikotina. Takva spoljašnja prebojavanja zuba su promene lokalizovane u gleđi zuba i lako se i uspešno leče ordinacijskim beljenjem zuba.

Ordinacijsko beljenje zuba izvodi se pod kontrolom lekara, te su svake komplikacije u smislu oštećenja desni (opekotine) ili traumatizacije zuba izbegnute. Naš tim preporučuje lasersko beljenje zuba koje za samo 20 minuta daje odlične rezultate. Korišćenjem biostimulativnih i bioregenerativnih efekata lasera zubno tkivo se ne oštećuje, a laserski zraci izbeljuju zube duboko prodirući u njihovu unutrašnjost.

Beljenje zuba Led lampom i preparatima na bazi hidrogen peroksida zlatni su standard i  daju provereno odlične rezultate. Beljenje zuba se sprovodi u dve do tri seanse, do očekivanog efekta. Desni su prilikom postupka beljenja maksimalno zaštićene specijalnim gelom, a zubi se nakon tretmana remineralizuju posebnim sredstvom.

Izbeljivanje jednog zuba. Prebojavanje devitalizovanih, endodontski lečenih zuba koje nastaje usled difuzije obojenih materija iz paste za punjenje kanala korena u dentinske kanaliće, vrlo se uspešno rešava aplikacijom odgovarajućeg sredstva u sam zub.  Nakon dve do tri seanse, zub će povratiti svoju boju. U težim slučajevima izrađuje se kompozitna ili keramička faseta.

Takođe, beljenje može da se radi i u kućnim uslovima.  Izrađuju se splintovi (udlage) na osnovu otiska zuba pacijenta i oni  služe kao nosači gela za izbeljivanje slabije koncentracije. Nakon kratkotrajne obuke u ordinaciji, pacijent sam, veoma lako, izbeljuje svoje zube noseći splint tokom noći, ili tokom dana. Rezultati nastaju postepeno, sporije nego kod ordinacijskog  beljenja zuba. U toku procesa beljenja zuba ne bi trebalo konzumirati jako obojena pića, hranu intenzivnih boja  i cigarete.

Beljenje zuba ne oštećuje zubnu strukturu, ali kao neželjena reakcija može se javiti prolazna osetljivost zuba na hladno. Ova pojava nije trajnog karaktera Da bi se ubažila mogu se koristiti specijalne paste koje smanjuju osetljivost zuba. Proces beljenja zuba nije trajan i tretman je potrebno posle određenog vremena ponoviti.

Keramičke fasete (viniri). Dublja prebojenost zuba (tetraciklinska prebojenost, fluoroza, urođene anomalije gleđi i dentina), kao i sitne korekcije položaja zuba u zubnom nizu i zatvaranje dijastema (razmaka) mogu se rešiti izradom vinira od keramike željene boje. Priprema zuba podrazumeva minimalnu preparaciju, viniri se brzo izrađuju, a estetski rezultati su spektakularni.

Moguća je izrada faseta bez preparacije zuba (no prep fasete), ali je indikativno područje za njih znatno suženo.

Zubni nakit je originalan način da osmeh učinite neodoljivim i jedinstvenim. Procedura je potpuno bezbolna, neinvazivna i ne dovodi do oštećenja zubnog tkiva. Odabrani nakit se fiksira za prednju površinu gornjih zuba. Nakit se u svakom trenutku može skinuti ili zameniti drugim, bez ikakvih posledica.

Korekcija usana i bora. Sve promene na zubima (njihova oštećenja, erozije, abrazije, sniženje zagrižaja) direktno se odražavaju na donju trećinu lica. Usled gubitka i trošenja zuba vrh nosa i brade se približaju,   gubi se fizionomija i topografska usklađenost lica, a bore postaju izraženije. To se posebno odnosi na nazolabijalne, mentolabijalnu, marionetske i sitne bore oko usana. Usne sa starenjem menjaju oblik, vremenom postaju tanje i uvučenije, nedostaje im jedrina, a vrlo često su i asimetrične.

Nadokadom zuba okolnom tkivu vraćamo izgubljenu potporu. Ali, da li je to dovoljno? Vešto oko stomatologa uočava svaku nepravilnost i može je nadoknaditi biološkim materijalom-hijaluronskom kiselinom,  koja je normalno sastvani deo čovekovog vezivnog tkiva.

Poznavajući anatomiju lica, iskustveno uočavajući skladnost i neraskidivu uzajamnu vezu između zuba i tkiva koja ih okružuju, stomatolozi vraćaju izgledu lica prirodnost i svežinu, podmlađujući ga kompletnim tretmanom orofacijalne regije. Nije potrebno da menjate lekara-učinite TO na jednom mestu!