LASEROTERAPIJA

Stručnost, ljubav prema radu sa decom i beskrajno strpljenje čine da deca, bez straha i suza, postaju naši najbolji pacijenti. Tim naših lekara sprovodi preventivni program zaštite zuba dece već u najranijem uzrastu, istovremeno poboljšavajući kavlitet tvrdog zubnog tkiva i strvarajući odnos poverenja između deteta, roditelja i terapeuta. Uz brižna objašnjenja i bezbolni rad lečenje i poporavka zuba postaje osnovni deo zdravstrvene kulture mladog čoveka.

Dečja stomatologija u prvom redu za zadatak ima prevenciju i lečenje bolesti usne duplje i zuba, sticanje poverenja i podsticanje najmlađe populacije da prihvate  preventivne i terapijske intervencije i, na kraju, davanje saveta koji bi trebalo da motivišu decu i roditelje da redovno posećuju stomatologa.

Najčešća oboljenja kod dece kao što su karijes i oboljenja desni protiču, u početnim fazama, bez bola i gubitka funkcije, razvijajući se skoro neprimetno. Narušeno zdravlje usta i zuba dovodi do smanjenja funkcije žvakanja i nepravilne ishrane što će negativno uticati na normalan razvoj deteta.

Deca, po pravilu,vrlo burno reaguju koji zub počne da boli, ali su tada i nepoverljiviji prema stomatologu. Zato se poverenje deteta stiče na preventivnim sistematskim pregledima, kada do razvoja bolesti još uvek nije došlo, a stomatolog i dete lako razvijaju odnos poverenja. Postavši prijatelji kasnije lako sarađuju u borbi protiv bolesti zuba.

Terapijski pristup oboljenjima usne duplje bitno se ne razlikuje od rada sa odraslim pacijentima, ali ga moramo izvoditi sa puno posvećenosti i ljubavi. Našim malim pacijentima uklanjamo naslage  mekim četkicama I  lečimo zapaljenje desni laserski, kako bi svaka intervencija bila efikasna i bezbolna. Uklanjanje karijesa kod najmlađih pacijenata je postupno i uz upotrebu najsavremenijih materijala.

Smena zuba je normalni fiziološki proces, koji deci može biti traumatičan („priđi da ti izvadim taj zub, drži se na končiću“) , ali, verujte, i zabavan. Vađenje mlečnih zuba se u stomatološkoj ordinaciji izvodi se uz površinsku anesteziju i potpuno je bezbolno. Doveđenje dece stomatologu umesto uobičajenog „kućnog“ vađenja zuba odličan je način da se detetu prikaže uloga stomatologa u njihovom životu. Sem toga, planom vađenja zuba sprečavaju se ili na vreme otkrivaju ortodontske anomalije, pa zubi rastu pravilno raspoređeni (interceptivna ortodoncija). Uzgled, smena zuba je i doba kada se zubi najviše kvare. Zato nicanje prvih stalnih zuba, posebno kutnjaka,  treba stručno propratiti, a svaki početni karijes blagovremeno sanirati.

Obratite pažnju na kalendar zamene zuba! Preventiva karijesa jeste budućnost stomatologije!

Preventiva i oralno zdravlje. Dečji uzrast je period života kada se usvajaju pravilne navike kako u pogledu opšteg tako i oralnog zdravlja i one postaju duboko usađen obrazac ponašanja. Zato Vas očekujemo da zajedno sa nama pomognete Vašim najmlađima da zavole posete stomatologu i da one ne budu stres i povremena obaveza već dobra navika koju će sprovoditi tokom celog života. Posetite nas kako bi Vašem detetu pokazali kako da održava oralnu higijenu, kako da ispira usta rastvorima fluora, kako da jede slatkiše a da mu se zubi ne kvare.  Prošli posebnu obuku, pa smo samim tim i sertifikovani i pružanje obuke o modernom konceptu oralne higijene. Redovne posete stomatologu omogućavaju i ranu dijagnostiku karijesa, te i njegovo blagovremeno saniranje.

Porodični stomatolog. Slično konceptu porodičnog lekara, okupljanjem stručnjaka različitih specijalnosti nudimo koncept zaštite oralnog zdravlja cele porodice! Roditelji svojim primerom najbolje motivišu svoju decu da se brinu o svojim zubima! Budimo saveznici u ovom plemenitom zadatku!

Smejte se srećno i zadovoljno zajedno sa Vašom decom! Vaš osmeh je naša briga!